Educatie

Workshops en projecten cultuureducatie


Introductie

Lego Lima heeft ruime ervaring in het geven van workshops aan kinderen in het basis- en middelbaar onderwijs. Ze gaf onder meer series workshops voor de Stichting Matchpoint, de SBK Amsterdam en in het kader van de Brede School. Ze werkte op een groot aantal scholen, maar verzorgt ook workshops op haar eigen atelier.

Lego laat de kinderen tijdens de workshops kennismaken met diverse grafische technieken. De workshops kenmerken zich door het vermogen van Lego om de kinderen echt kennis te laten maken met kunst; door haar zeer betrokken, persoonlijke aanpak lukt het Lego het niveau van ‘knutselen’ te overstijgen en samen met de kinderen een echt creatief proces op gang te brengen. De resultaten zijn doorgaans prachtig en verbazen zowel de kinderen als hun ouders en leerkrachten.

Achtergrond

In Brazilië en in Nederland heeft Lego Lima diverse opleidingen als kunstdocent gevolgd. Ze heeft samengewerkt met een groot aantal organisaties waaronder:

 

  • SBK cultuureducatie
  • Stichting JAM/Matchpoint
  • Stichting Cultuureducatie Noord-Holland
  • CBK Amsterdam Zuidoost
  • Projectbureau Primair Onderwijs Zuidoost

Ook heeft Lego Lima geparticipeerd in grote kunst- en cultuurprojecten voor kinderen:

  • MixMax Brasil; een bijzondere tentoonstelling van het Tropenmuseum Junior. Lego was hier creatief adviseur
  • De Straat van mijn dromen; een project waarin Lego samen met de schoolkinderen de Binnenstraat van drie basisscholen van Brede School Kortvoort hebben verfraaid met grote, kleurrijke kunstwerken. Lego was hier initiatiefnemer, bedenker van het project en eindverantwoordelijk voor de uitvoering
  • Bijlmer Zwanenmeer; een kunstproject in het kader van de operavoorstelling Bijlmer Zwanenmeer
  • Zo Leven Wij Samen;  zelfportretten met een perspectief van zelfevaluatie voor het heden en de toekomst in het leven van leerlingen van basisschool Bijlmerdrie. Blow ups van het werk als collage op de buitenmuren van de school.

 

Lego Lima heeft workshops gegeven aan leerlingen van de volgende scholen: OBS Wereldwijs, Augustinus Collega, Openbare Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB), Orion College, De Blauwe Lijn, Crescendo, Onze Wereld, Boekmanschool, Jan Woudstraschool, Holendrechtschool, De Brink, De Mobile, De Tamboerijn, De Pool, BOE, De Zeeheld, Internationale school Almere, De Rosemarijn

 

Praktische gegevens
Lego is in het bezit van een VAR-verklaring, BTW-nummer en VOG