Nieuws

Zo leven wij samen

‘Zo leven wij samen’ is een kunstproject met de kinderen van basisschool Bijlmerdrie geïnspireerd op het werk van Tarcilia do Amaral. Een creatieve reis waarin Lego en de kinderen gingen ontdekken wat nodig is om goed samen te (kunnen) leven.
Daaruit kwamen negen waarden naar voren:
Liefde – Gelijkheid – Vertrouwen – Respect – Vrolijkheid – Ethiek – Doorzettingsvermogen – Tolerantie en Geluk.

De kunst werd gebruikt om mooie en originele vormen te vinden om die waarden in uit te drukken. Het resulteerde in een zelfportret met een perspectief van zelfevaluatie voor het heden en de toekomst in het leven van (deze) kinderen.

 

Via het brainstormen over de ideeën ontstonden schetsen en tekeningen. Het resultaat werd opgeblazen (uitvergroot) en uitgewerkt in fraaie, kleurrijke houtsnedes. De leerlingen maakten zo kennis met technieken als grafiek, schilderen, tekenen en houtbewerking.

De collages van de portretten (zie foto’s hieronder) zijn voor iedereen te bewonderen buiten op de schoolmuren van basisschool Bijlmerdrie in Geerdinkhof, Amsterdam Zuidoost.

 

De Straat van mijn Dromen

‘De Straat van mijn Dromen’ is een kunstproject onder begeleiding van Lego Lima waarbij leerlingen van Brede school Kortvoort werden uitgedaagd een prachtige versierde Binnenstraat voor de school te maken waarin hun toekomstdromen tot leven komen.

De deelnemers gingen met Lego aan de slag om portretten van hun droomberoepen te maken en de weg ernaartoe.

Gezamenlijk werden fraaie landschappen gecreëerd voor de wandeling die ze elke dag maken om die droom te bereiken: van huis naar school.
Een droomlandschap waar de kinderen kunnen nadenken over die dromen.

Onderdeel van Brede school Kortvoort zijn de basisscholen: De Blauwe lijn, Onze Wereld, Crescendo en Kinderopvang Partou.