Over Lego

INTRODUCTIE

Lego Lima is afkomstig uit Brazilië en woont en werkt vanaf 1992 in Nederland. Haar zeer herkenbare en expressieve werk ontving al veel lovende kritieken, en werd meermalen onderscheiden. Zo won ze de meest prestigieuze grafiekprijs van haar geboorteland, de prijs van de biënnale van Curitiba.

Lego Lima exposeerde onder meer in Brazilië Nederland, België, Slovenië, de VS en Japan.

Recente highlights waren onder andere exposities in het Museum voor Moderne Kunst in Campinas, Brazilië, en in Museum de Wieger in Deurne, Nederland.

De grote expressieve kracht én het unieke lijnenspel in haar gravures zijn de twee elementen die in bijna alle beschouwingen over haar werk terugkeren.
Het eerste, de expressieve kracht, is een direct gevolg van de gepassioneerdheid waarmee Lego Lima werkt. Het lijnenspel – grillig, onverwacht, speels en uiterst oorspronkelijk – is dé handtekening van Lego Lima. Aan de lijnen ontlenen Lego’s gravures hun dynamiek en beweeglijkheid en hun wonderlijke, robuuste schoonheid.

Naast haar werk als autonoom grafisch kunstenaar is Lego Lima ook zeer actief met haar project Verbinding/Conexões. Zij ontwikkelde dit uitwisselingsproject om Nederlandse kunstenaars en Braziliaanse kunstenaars bij elkaar te brengen en realiseerde al diverse bijzondere uitwisselingsexposities.

Ook is Lego Lima al jarenlang actief als kunstdocent in het basis- en middelbaar onderwijs.